Ziar Nr.69

Publicat de Christian Em. de HILLERIN pe

Comentariul zilei 25.07.2018   Autor: CdH

Diaspora

Îi înțeleg pe cei din diaspora. Din Italia și Spania nu vin.

Venirea în RO nu este o vacanță, este o călătorie lungă, este obositoare, este costisitoare și drumul la București o aventură rutieră. Vin pentru o demonstrație.

Ei au revendicări justificate. Diaspora își cere drepturile.

Ei nu sunt asistați sociali, nu pot fi cumpărați, așteaptă să fie tratați cu respect fiindcă ei au gustat din beneficiile democrației și ale civilizației.
Venirea lor este anunțată.
Încă de la graniță vor fi împiedicați, întîrziați, la intrarea în București vor fi filtre, controlul actelor, al autoturismului, accesul spre centru va fi restricționat și va curge cu amenzi.

Jandarmeria va găsi justificări pentru a se împune în forță. Se vorbește că vor fi separați de restul demonstraților. Ciuma știe că diaspora e o clasă aparte ajunsă la disperare. Dacă guvernanții nostrii se dezic public de EU, dreptul la lucru în străinătate poate fi refuzat.

Milioane de români pot rămâne fără un trai asigurat. Nu le va rămâne decât întoarcerea în țară, la casele pe care și le-au construit, dar cu buzunarele goale, nu se vor putea bucura de ele.

Guvernanților nu le pasă. Gardul mut al parlamentului nu dă răspunsuri.

Demonstrația a fost inițial refuzată. Instinctiv și fără justificare matură. Asta e fața adevărată a ciumei.
S-au răzgândit rușinos, dar prea târziu. S-a demonstrat că nu sunt doriți!
Cele câteva milioane de voturi din diaspora sunt un pericol iminent.
Cine nu are acte legale în străinătate nu va avea drept de vot, iar banii trimiși în țară dacă nu pot fi justificați cu acte multe, vor fi confiscați.

Regulamentul de vot va fi din nou modificat. Votul nu va fi înlesnit, asigurat, nu va fi nici prin postă, nici online. Dacă s-ar abroga ar fi cel mai simplu.
Românii din diaspora la demonstrație vor primii o lecție de neuitat.

Și asta este partea constructivă.

Sperăm că dacă nu vin acum, vor venii nu să demonstreze, ci să voteze.
Milioanele de voturi ale diasporei vor fi hotărâtoare. Cu ei vor vota și părinții, vecinii, prietenii și toți cei ce au dormit până acum.

Vă așteptăm atunci!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *