Ziar Nr.67

Publicat de Christian Em. de HILLERIN pe

Comentariul zilei 07.07.2018   Autor: CdH

Cod penal.

S-a votat, s-a aprobat. 2 voturi au fost definitorii.

În momentul votului, codul în vigoare incrimina neglijența în serviciu.

Președinte Camerei Deputaților L. Dragnea sau cel împuternicit să prezideze ședințele camerei inferioare A. Țuțuianu aveau obligația să verifice lista deputaților admiși în plenul ședinței.
Ei nu au observat sau au trecut cu vederea faptul că 3 deputați nu aveau dreptul sa fie in Parlament. Deci votul nu este aprobat iar cei doi se fac vinovați de neglijență.

Forumul Judecătorilor cere ICCJ și lui Iohannis să sesizeze CCR pe Codul Penal. Trei deputați care au votat nu aveau dreptul să fie în Parlament. Cine îi admite, cine îi plătește?

Prin redefinirea abuzului în serviciu ca infracţiune, doar dacă funcţionarul sau rudele foarte apropiate au primit foloase necuvenite sau dezincriminarea neglijenței în serviciu, noul cod îi absolvă pe aceștia de orice răspundere.

Ne întrebăm ce e de făcut. Noi știm!

Dacă mai așteptăm puțin, până CCR se trezește, ciuma roșie mai clocește o demitere și legal sau nu o vor adopta.
Numărul doi din stat preia președinția. Dacă acesta refuză, numărul trei din stat preia președinția.

Îi cunoașteți pe cei doi? Cine sunt, de unde vin, ce educație au primit, din ce familii se trag, ce studii au  și cât de apreciați sunt?

Și uite așa ne jucăm cu soarta țării noastre.
Președintele Johannis nu este hotărât, decis și stăpân pe situație. Admite această stare de fapt cu penali sau suspecți de infracțiuni în cele mai înalte funcții în stat.

Trădarea sau lovitura parlamentară de stat sunt evidente.
Dictatura comunistă ne-a arătat cum se schimbă constituția, cum se fac naționalizările, cooperativizarea și epurarea politică. Dezastrul României de aici se trage.

Atunci când legea fundammentală se respectă discrețional, statul trebuie apărat cu sau fără lege și numai legea marțială sau mai blând starea de urgență, instaurează ordinea și în cazul nostru democrația.

Ce aștepăm?


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *