NUNTA la Sinaia

Publicat de Christian Em. de HILLERIN pe

preluat din: Adevărul.ro

Totul despre nunta regala de la Sinaia:

cum arata invitatiile si declaratia de dragoste a Principelui Nicolae. Sotia sa: ,,Rochia de mireasa va fi superba”
Alexandra Constanda,
Principele Nicolae si Alina-Maria Binder se afla de mai multe zile la Sinaia pentru a pune la punct ultimele
detalii legate de cununia religioasa care va avea loc duminica. Cuplul a oferit si cateva informatii despre marele eveniment.
Nicolae Medforth-Mills (33 de ani), nepotul Regelui Mihai si fost Principe al Romaniei, si Alina-Maria Binder (30 de ani), o tanara discreta, pasionata de aviatie, au anuntat recent ca pregatirile pentru nunta au intrat pe ultima suta de metri.
,,Pregatirile sunt stresante, dar totul este in ordine si abia asteptam. Bineinteles ca avem si emotii, dar sunt bune.
Oricum va fi o zi foarte frumosa”, a declarat cuplul in fata presei din Sinaia. Casatoria civila a celor doi a fost oficiata in secret anul trecut, in Anglia.
Cununia religioasa va avea loc la Biserica Sf. Ilie din Sinaia, situata la intrarea in statiune, iar un sobor de preoti impreuna cu IPS Calinic al Argesului si Muscelului vor savarsi Sfanta Taina a Cununiei. Slujba de cununie, care va incepe la 14.30, va putea fi vazuta pe un ecran amplasat in afara bisericii.
La lacasul de cult pregatirile sunt in toi. Au fost schimbate mochetele cu unele noi, de culoare rosu aprins, iar mobilierul a fost si el inlocuit, cheltuielile fiind suportate de un ,,iubitor al Casei Regale”, asa cum au precizat lucratorii de la biserica.
Principele a confirmat faptul ca, la finalul cununiei religioase (ora 15.30), vor pleca ,,intr-o caleasca de
pe Bulevardul Carol I spre Cazinoul din Sinaia, acolo unde va avea loc petrecerea si din al carui balcon vor
saluta publicul. Pe traseu, mirii vor fi insotiti de Junii Brasovului, de grupuri folclorice din Bucovina si din
tinuturi stravechi romanesti. Primarul orasului, Vlad Oprea, a declarat ca se vor lua masuri speciale de
si cel mai probabil circulatia rutiera va fi inchisa intre biserica si cazino.
Receptia va fi gazduita in Sala Oglinzilor. Evenimentul marcheaza prima nunta regala care se desfasoara in
Sinaia dupa 70 de ani, ultima fiind casatoria Principesei Ileana, fiica Regelui Ferdinand.
Nepotul Regelui Mihai a explicat si de ce a ales statiunea de pe Valea Prahovei pentru marele eveniment: ,,Este Anul Centenarului si am vrut un loc care sa aiba legatura cu acest moment. Eu ma simt ca acasa in Sinaia, familia mea e in fiecare colt din oras. Am avut noroc si am ales si o biserica in care este pictat bunicul meu”.
,,Rochia de mireasa va fi superba”
Alina-Maria Binder si-a prezentat din nou inelul de logodna, o bijuterie cu safir, piatra ei pretioasa preferata, si diamante. Inelul de logodna are inscriptionate numele celor doi si data de 29 iulie 2017, zi in care a cerut-o in casatorie si ziua in care s-au implinit doi ani de cand s-au cunoscut.
In ceea ce priveste rochia de mireasa, Alina Binder a subliniat ca va fi superba si ca a insistat sa fie creata de un designer roman, insa nu i-a dezvaluit numele: ,,Va avea motive din portul bunicii mele, portul sasesc, dar foarte discrete. Am tinut foarte mult sa fie facuta de un designer roman. Eu ii apreciez pe toti, sunt foarte talentati si trebuie incurajati si scosi in evidenta”.
,,Ma casatoresc cu cea mai frumoasa fata”, a anuntat recent Nicolae dezvaluind cum arata invitatiile de nunta. El a subliniat ca si-a dorit sa lege acest eveniment special din viata lui de Familia Regala a Romaniei, folosind simboluri care sa aminteasca de Regina Mari
„Legat de invitaţiile de nuntă, am ales să punem într-un plic ceva din manuscrisul Reginei. Am vrut să legăm nunta un pic de familia mea, chiar dacă strămoşii mei nu vor fi prezenţi la nuntă. Alina o admiră foarte mult pe Regina Maria şi noi am vrut să includem ceva mic, dar semnificativ“, a explicat Nicolae. De asemenea, el a dezvăluit că meniul va include şi bucate tradiţionale româneşti. Cuplul a spus şi că le vor fi alături peste 200 de persoane, invitaţi din România, dar şi de peste hotare – Europa, Statele Unite şi Australia.

Familia Regală, marea absentă Principele a recunoscut că relaţiile cu Familia Regală nu sunt bune, în continuare, însă a mărturisit că a trimis invitaţii şi speră ca rudele sale să-i fie alături. „Sper că vor veni pentru că este un moment despre familie şi unitate şi este un moment unic în viaţă. Înseamnă mult pentru noi şi ne-am dori să avem familiile noastre cu noi, alături de noi“, a precizat Nicolae. „Speranţa moare ultima“, a adăugat Alina Binder care a ţinut să precizeze că invitaţia la nuntă a fost înmânată Familiei Regale personal, „nu prin poştă“. „Am fost fizic acolo (la reşedinţa Familiei Regale – n.r)“, a adăugat principele Nicolae. Totuşi, surse apropiate Familiei Regale au dezvăluit pentru Mediafax că invitaţia a fost înapoiată viitorilor miri fără a fi deschisă. Mai mult, susţin aceleaşi persoane, nici mama mirelui nu va participa la ceremonie. „Casa Regală nu va veni. Mama i-a spus lui Nicolae, din câte ştiu, personal, că nu va veni. Doar sora lui a anunţat că vine“, a declarat sursa citată. Acesta nu este primul refuz pe care îl întâmpină Principele Nicolae din partea Casei Regale. Mai exact, tânărul nu a fost lăsat să îşi vadă bunicul şi să îşi ia rămas bun de la acesta atunci când se afla pe patul de moarte. Asta, după ce Pricepele Nicolae nu-l mai văzuse pe Regele Mihai I de doi ani. Nicolae Medforth-Mills este fiul Principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills. S-a născut pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia, şi a primit titlul de Principe la împlinirea vârstei de 20 de ani. În data de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său titlul de „Principe al României“ şi calificativul de „Alteţă Regală“.Nu a fost însă dat un motiv clar, dar se lăsa de înţeles că stilul de viaţă al lui Nicolae ar fi dus la luarea deciziei. La momentul respectiv, s-a speculat însă că Regele Mihai a luat această decizie deoarece fosta iubită a Prinţului, Nicoleta Cîrjan, a declarat că fetiţa pe care a născut-o la începutul anului 2016 este copilul lui Nicolae, însă Prinţul a negat de fiecare data acest lucru.

– / –


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *