Este posibilă

Publicat de Christian Em. de HILLERIN pe

Este posibilă nașterea unui partid monarhist pe fondul eșecului partidelor? Ce spune Stelian Tănase
De Flavia Marin
Postat la 26 mai 2016,
„Sigur că, încă din 1989 decembrie, a existat această alternativă – scenariul B ca să zic așa, vis-a-vis de FSN și de stradă și de tot ce s-a întâmplat. A existat această alternativă ca Regele Mihai I să se întoarcă. A fost o discuție foarte serioasă în `90 în legătură cu Constituția – dacă n-ar fi mai bine să repună în drepturi Constituția din 1923 care exista și care fusese abrogată de comuniști. Dar nu văd acum cum s-ar pune problema în termenii mediatici, adică pe fondul acesta de dezamăgire a oamenilor față de clasa politică și de partide… Nu este niciun pericol în acest moment. Mai exact, nu sunt condițiile coapte. Raportul de forțe ca să spunem așa între republicani-monarhiști și raportul de forțe între partide…”, a explicat Stelian Tănase.
În acest context, Stelian Tănase a subliniat faptul că este important să existe un partid monarhist puternic care să susțină cauza reîntoarcerii la monarhie.
„Ar fi normal să fie un foarte puternic partid monarhist care să susțină cauza reîntoarcerii la monarhie și să aibă un suport popular prin vot sau prin altceva. Atunci, normal, că acel partid ajuns la putere ar propune modificarea Constituției, dar nu suntem în această situație. De aici până acolo e departe”, a conchis Stelian Tănase.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *